جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

درمان زخم‌های عمیق با چاپگر سه بعدی

محققان دانشگاه تورنتو، با بکارگیری جدیدترین فناوری مربوط به پرینترهای سه بعدی، توانستند عوارض جانبی پیوند پوست را از میان برده و زخم های عمیق را درمان بخشند. پیش از این پزشکان و متخصصان پوست، از روش پیوند پوست، برای درمان زخم‌های پوستی عمیق (که در آن‌ها روپوست، پوست و زیرپوست پاره می‌شوند) استفاده می‌کردند.

مشکل این روش جهت پیوند پوست، نیاز داشتن آن به یک پوست جایگزین است که باید از جای دیگری از بدن شخص بیمار برداشته شود. (حتی گاهی اوقات این کار هم شدنی نیست). این روش درمانی، با وجود پیچیدگی‌ها و دشواری‌هایی که دارد که در برخی موارد نتیجه‌ی چندان خوشایندی ندارد و چنگی هم به دل نمی‌زند.

همین موضوع سبب شد تا محققان دانشگاه تورنتو تمرکز ویژه‌ای برای رفع اشکالات مربوط به این جراحی داشته باشند و در نهایت موفق به درمان زخم‌های عمیق با چاپگر سه بعدی گردند. تیم پزشکی دانشگاه تورنتو موفق شده تا با ساخت دستگاهی پیشرفته، ظرف مدت‌زمانی کوتاه، بافت پوستی جدید را درون زخمِ ایجاد‌شده، چاپ کرده و مورد استفاده قرار دهد.

درمان زخم های عمیق با چاپگر سه بعدی

چگونگی درمان زخم‌های عمیق با چاپگر سه بعدی

چاپگر سه بعدی طراحی شده توسط تیم پزشکی دانشگاه تورنتو، به کاربران پزشک خود این امکان را می‌دهد که به‌سرعت پوستی جدید را مستقیماً درون زخم بسازند و در عین حال، خیال‌شان از بابت عوارض پیوند پوست راحت باشد. پوست ساخته شده توسط این دستگاه، ترکیبی از کلاژن و فیبرین (دو عدد از فراوان‌ترین پروتئین‌های موجود در پوست) دارد و لایه‌های بافت را درون «جوهر زیستی» تولید می‌کند.

این دستگاه در نهایت، لایه های بافت تولید شده را به زخم پیوند می‌دهد. پرینتر سه بعدی مذکور به اندازه یک جعبه کفش است و توسط گروهی از دانشمندان دانشگاه تورنتو (UToronto) در کانادا به سرپرستی نوید حکیمی (Navid Hakimi)، دانشجوی دکترای مهندسی مکانیک و تحت نظر اکسل گوانتر (Axel Guenther)، استادیار این دانشگاه، ساخته شده است.

طراحان این دستگاه، تنها در آزمایشگاه خود این چاپگر را امتحان کرده‌اند؛ با این حال امیدوارند در آینده این ابزار برای معاینه‌های بالینی و درمان زخم‌های عمیق با چاپگر سه بعدی مورد استفاده قرار گیرد.

مزایای درمان زخم‌های عمیق با چاپگر سه بعدی

اگر چه دانشمندان پیش از این موفق به ساخت بافت پوستی آماده شده بودند، اما مزیت دستگاهی که محققان دانشگاه تورنتو طراحی کرده‌اند ساخت پوست حرفه‌ای تر است. ضمن آنکه با استفاده از این دستگاه امکان انجام پیوند به‌صورت دستی وجود دارد. چاپگر سه‌بعدی یادشده که به‌صورت دستی کار می‌کند، می‌تواند بافت جدید را از مواد خام تنها در عرض دو دقیقه بسازد.

همین موضوع باعث می‌شود که استفاده از آن در بخش اورژانس بیمارستان‌ها بسیار سودبخش باشد؛ چرا که در بسیاری از اوقات نیاز است کارها با سرعت بالا انجام گیرد. گجت ذکر شده به جراحان کارشناس تروما امکان می‌دهد که به‌سرعت پوستی تازه را مستقیماً درون زخم بسازند و در عین حال، خیال‌شان از بابت عوارض ارتباط پوست راحت باشد.

مزیت دیگر این چاپگر سه بعدی وزن پایین آن است. این محصول کمتر از یک کیلوگرم وزن دارد که این موضوع جابجایی و استفاده از آن را بسیار آسان ساخته است. تیم پزشکی دانشگاه تورنتو امیدوارند در آینده‌ای نزدیک این ابزار برای معاینه‌های بالینی و درمان زخم‌های عمیق با چاپگر سه بعدی مورد استفاده قرار گیرد.

نمایندگی توشیبا در تهران

نمایندگی توشیبا در تهران کادری از برترین و حرفه ای ترین مهندسان حوزه تعمیر و فروش را به همکاری فراخوانده است تا ارائه دهنده بالاترین سطح کیفی خدمات به کاربران توشیبا باشد. تلاش های شبانه روزی کارشناسان ما در نمایندگی توشیبا در ایران به بار نشسته است و در حال حاضر شما هموطنان گرامی می توانید با حضور در این مرکز تمامی خدمات تخصصی مورد نیاز خویش را دریافت نمایید.

خدمات ارائه شده در نمایندگی توشیبا در تهران شامل دو حوزه فروش و تعمیر توشیباست که از تمامی تولیدات این شرکت نظیر تلویزیون، لپ تاپ، تلفن همراه، مانیتور، دستگاه فتوکپی و… پشتیبانی می کند. نمایندگی توشیبا در ایران ضمن همکاری با گروهی از مهندسان جوان و متخصص، پیشرفته‌ترین امکانات و تجهیزات روز دنیا را فراهم آورده است تا خدمات ارائه شده در این مرکز، بهره‌مند از برترین تکنولوژی و تخصص روز دنیا گردند.

Rate this post