علت آبی شدن تصویر تلویزیون توشیبا چیست؟ شاید شما نیز تابحال با این مشکل در تلویزیون توشیبای خود مواجه شده اید. این مشکل می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد. اختلال در تنظیمات رنگ و تصویر، خرابی کابل HDMI، مشکل در برد اصلی (مین برد) یا خرابی پنل، از جمله دلایل بروز این مشکل هستند. در برخی موارد نیز ایراد ممکن است به دلیل آسیب دیدگی بک لایت یا ناهماهنگی در سیگنال تصویر ایجاد شود. در ادامه این مقاله، به بررسی دقیق دلایل آبی شدن صفحه تلویزیون توشیبا می پردازیم. همچنین راهکارهای رفع این مشکل را نیز برای شما شرح خواهیم داد.
دلایل آبی شدن تصویر تلویزیون توشیبا
در این بخش، دلایل بروز این مشکل را نام می بریم که شامل موارد زیر می شوند.
خرابی یا اتصال ناپایدار کابل HDMI یا AV
خرابی برد T-Con
ایراد در سیستم نوردهی پس زمینه یا همان بک لایت
آسیب فیزیکی یا فرسودگی پنل نمایشگر
خرابی مین برد
دریافت سیگنال معیوب از منابع خارجی
در ادامه، هر یک از این موارد را تشریح می کنیم.
خرابی یا اتصال ناپایدار کابل HDMI یا AV
کابل های آسیب دیده HDMI یا AV یا اتصال ناقص آن ها به پورت، می تواند منجر به آبی شدن تصویر تلویزیون توشیبا شود. در این مواقع، سیگنال تصویر به درستی به دستگاه منتقل نمی شود. همین امر موجب اختلال در رنگ تصویر تلویزیون خواهد شد. برای رفع این مشکل، کابل ها را بررسی کنید. در صورت وجود شکستگی یا هرگونه آسیب دیدگی، آن ها را تعویض نمایید. همچنین از اتصال محکم و درست کابل ها به پورت ها مطمئن شوید.
خراب شدن برد T-Con و آبی شدن صفحه تلویزیون توشیبا
برد تیکان نحوه نمایش پیکسل ها در نمایشگر تلویزیون را کنترل می کند. در صورت خرابی این برد، تصویر به درستی پردازش نشده و رنگ هایی مانند آبی، به صفحه تلویزیون غالب می شود. اگر این قطعه مهم خراب باشد، باید نسبت به تعمیر برد تیکان یا تعویض آن نزد یک کارشناس متخصص اقدام کرد.
ایراد در نور پس زمینه تلویزیون (بک لایت)
بک لایت، صفحه نمایش تلویزیون را روشنکرده و در واقع، نور پس زمینه آن است. در صورت معیوب شدن بک لایت، نور پس زمینه تلویزیون ناهماهنگ می شود. این مشکل می تواند سبب تغییر رنگ های نمایش داده شده و آبی شدن تصویر تلویزیون توشیبا گردد. در این مواقع لازم است که بک لایت دستگاه را بررسی کرده و آن را تعمیر یا تعویض کرد.
فرسوده شدن پنل یا ضربه خوردن آن
وارد شدن ضربه یا فرسودگی پنل تلویزیون هم موردی دیگری است که می تواند موجب آبی شدن تصویر تلویزیون توشیبا شود. در صورت خرابی پنل، مشکلاتی از قبیل تغییر رنگ، خطوط تصویری یا کاهش کیفیت تصویر در تلویزیون نمایان می شوند.
خرابی مین برد
آبی شدن صفحه تلویزیون توشیبا به علت خرابی مین برد نیز امکان پذیر است. مین برد پردازنده اصلی تصویر و صدای تلویزیون است. با خراب شدن این برد، سیگنال های تصویر به درستی ارسال یا پردازش نمی شوند. این امر، می تواند منجر به اختلال در رنگ ها از جمله غالب شدن رنگ آبی در تصویر تلویزیون شود. برای رفع مشکلات این قطعه، باید برای تعمیر مین برد تلویزیون یا تعویض آن اقدام نمود.
آبی شدن تصویر تلویزیون توشیبا به علت سیگنال های ورودی
در برخی مواقع، مشکل آبی شدن تصویر از تلویزیون نیست، بلکه از دستگاهی است که به آن متصل شده است. گیرنده دیجیتال، کنسول بازی یا لپ تاپ، از جمله این دستگاه ها هستند. ارسال سیگنال ناقص یا ناسازگار از این دستگاه ها به تلویزیون، می تواند سبب تغییر رنگ تصویر و آبی شدن آن شود. برای بررسی این مورد، دستگاه های متصل را جدا کرده، منبع ورودی را تغییر دهید و مشاهده کنید که آیا مشکل همچنان وجود دارد یا خیر.