در این مقاله قصد داریم انواع چاپگر را به شما عزیزان معرفی کرده و در مورد ویژگی های هریک از این مدل ها، اطلاعات جامعی را در اختیارتان قرار دهیم. چاپگرها به عنوان یکی از مهم ترین محصولات در گروه ماشین های اداری، در چندین مدل مختلف تولید شده اند که هریک برای کاربری ویژه ای طراحی شده اند. بسته به اینکه کاربری مورد انتظار کاربر در چه سطحی است، می توان از یکی از انواع این محصول استفاده نمود.
آشنایی شما با انواع این محصول، به شما کمک می کند که فرایند خرید را آگاهانه تر انجام داده و نهایت کاربری را از چاپگر خریداری شده داشته باشید. از طرفی هزینه خرید و طول عمر این مدل ها نیز متفاوت است و شما باید به این مساله هم توجه داشته باشید. برای اطلاع از ویژگی ها و تفاوت های انواع چاپگر، از شما دعوت می کنیم تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
معرفی انواع پرینتر و دستگاه کپی
چاپگر ضربه ای (Impact Printer)
چاپگر ضربه ای همانطور که از نامش پیداست، بر اساس ضربه ای که روی نواری رنگی زده می شود کار می کند. چاپگر سوزنی یکی از مدل های ضربه ای است که علائم در آن توسط نقطه های کوچکی به نام Dot حاصل می شود. خود این نقطه ها توسط سوزن نازکی به نام Pin به وجود می آیند. سر و صدای این مدل چاپگر زیاد است و از این نظر ممکن است آزار دهنده باشد. کیفیت چاپ در این چاپگر ها به تعداد سوزن های دستگاه بستگی دارد و قیمت بالاتری نسبت به سایر مدل ها دارند.
چاپگر غیر ضربه ای (Non Impact Printer)
دیگر مورد از انواع چاپگر ، دستگاه های غیر ضربه ای هستند که عملیات مکانیکی مانند ضربه در آنها وجود ندارد و دارای سر و صدای کمتری هستند. قیمت این مدل نیز بالا است و البته تکنولوژی ساخت آنها نیز پیشرفته تر از مدل های دیگر می باشد. حرارت لیزر یا پاشیدن جوهر، اساس کار این نوع چاپگر است که به چند دسته جوهر افشان و لیزری تقسیم بندی می گردد.
چاپگر حروفی
یکی دیگر از انواع چاپگر ، چاپگر حروفی یا آفتابگردان است. در این مدل تمام علائم و اعداد به صورت برجسته بر روی یک گوی قرار دارند. هر علامت برای چاپ شدن در جلوی هد چاپگر قرار می گیرد و با ضربه، این علامت روی کاغذ چاپ می شود.این چاپگر ها بسیار شبیه دستگاه های ماشین نویسی هستند و سرعت آنها بین ۱۰ تا ۹۰ کاراکتر در ثانیه است.
چاپگر حرارتی
یکی دیگر از انواع چاپگر ، مدل های حرارتی این دستگاه است که از کاغذهای مخصوصی در آنها استفاده می شود. بر روی همه این چاپگرها سوزن هایی وجود دارد که گرم می شوند و تغییرات شیمیایی ویژه ای را روی کاغذ اعمال می کنند. یکی از نقاط ضعف این مدل، شرایط سخت نگه داری کاغذ آنها است؛ این کاغذها در اثر گرما یا زمانهای طولانی تغییر رنگ می دهند و ممکن است کیفیت چاپ را نیز تحت تاثیر قرار دهند.
برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید: مزایا و معایب پرینتر های لیزری
چاپگر لیزری
آخرین مورد از انواع چاپگر ، چاپگر لیزری می باشد. فرایند کاری این مدل تا حد زیادی شبیه به دستگاه فتوکپی است. اول نور لیزر به کاغذ تابیده شده و انرژی لازم را به آن می دهد، سپس به نسبت انرژی های قرار گرفته روی کاغذ، پودر یا مایع در آنجا قرار می گیرد و در نهایت تصویر نهایی بر روی کاغذ چاپ می شود. این مدل کیفیت فوق العاده ای دارد و به دلیل قیمت مناسب، مورد استقبال بیشتر کاربران مبتدی و حرفه ای قرار می گیرد.
چاپگر جوهر افشان
چاپگر های جوهر افشان با استفاده از مخزن جوهر یا همان کارتریج کار می کنند. جوهر با فشار از روزنه هایی خارج می شود و روی کاغذ پاشیده می شود؛ بدین ترتیب شکل مورد نظر روی کاغذ نقش می بندد. از جمله نقاط قوت این مورد از انواع چاپگر ، باید به کیفیت بالای آنها اشاره کرد و این که سر و صدای آنها در هنگام کار بسیار کم است. این نوع چاپگر ها برای کارهای نقاشی و گرافیکی بسیار مناسب هستند و کاربران می توانند از کیفیت چاپ آنها لذت ببرند. نکته ای که در مورد چاپگر جوهر افشان وجود دارد این است که برای نگه داری بهتر از این دستگاه، بهتر است که هر چند وقت یک بار، یک تصویر یا متن کوچک را با آن چاپ کنید.
نمایندگی تعمیر چاپگر
نمایندگی تعمیر چاپگر یکی از تخصصی ترین مراکز خدماتی در حوزه ماشین های اداری به شمار می رود. تکنسین هایی در این مرکز فعالیت می کنند که دانش بالایی در خصوص تعمیر چاپگر داشته و دوره های آموزشی تخصصی را در این زمینه گذرانده اند. مدیریت نمایندگی توشیبا در تهران مورد بحث برای ارائه خدمات هرچه با کیفیت تر، واحدهای تعمیرات توشیبا را به جدیدترین ابزارآلات روز دنیا مجهز کرده است. به این ترتیب شما کاربران محترم می توانید تعمیرات انواع مدل های چاپگر اچ پی، کانن، ریکو، سامسونگ و … را در این مرکز پیگیری کرده و از رفع مشکل به صورت تخصصی اطمینان حاصل نمایید. همکاران ما در نمایندگی تعمیرات پرینتر، بررسی و ترمیم انواع مدل های این دستگاه را در برنامه کاری خود قرار داده اند.